Bu turtanın sahibi uzun zamandır görmediğim ve çok özlediğim Gülsen arkadaşım içindi. Dün sohbet, dedikodu derken son aşamalarını da beraber tamamlayıp afiyetle yedik. Çikolata kriziniz tutarsa hiç üsenmeyin ve bir deneyin derim. Şimdi bu post'u hazırlarken kahvemin yanına bir dilim daha aldım. Mmmmm....
Malzemeler:
100 gr. yumuşak tuzsuz tereyağı
1 su bardağı ceviz
2 kare paket bitter çikolata
3 yumurta(beyaz ve sarıları ayrılmış)
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 paket krema (200 ml.lik)
1 silme çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı:
Yumurta aklarını köpük köpük olana dek çırpın. Daha sonra kalan toz şekeri ekleyin, şeker eriyene dek çırpın. Bir spatula yardımı ile cevizli-çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
Karışımı kalıba dökün ve üzerini spatula ile düzeltin. Isınmış fırında yaklaşık 60-70 dakika pişirin. Süre sonuna doğru bir kürdan yardımıyla turtanın pişip pişmediğini kontrol edin. Turta iyice soğuyuncaya kadar kelepçeyi çıkarmayın. Turta çok yumuşak olacağı için kalıbın alt kısmından ayırmayın, servisi o şekilde yapabilirsiniz. Üzeri için kremayı şeker ve vanilya ile mikserle çırpın. Krema koyulaşınca soğumuş turtanızı kaplayın ve üzerine eritilmiş çikolata ile şekiller yapın. Dolapta en az 1 saat soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder