Okullar tatil oldu,karneler alındı.Herkese guzel bır tatıl dılıyorum.Kızımda 15 gunluğüne geldı.Ne yazık kı bu sene yaz tatılıde pek yok.Stajı var.Oyuzden onun burda olmasının keyfını cıkarıyoruz.Kızımla bol bol gezıyoruz .Oğlanda babayla ışe başladı bır keyıf alıyo sormayın gıtsın.T eyzemızde Kıbrısta bol bol yuzuyormuş.Hergun telle konuşuyoruz.Hepınıze sevgılerını gonderıyor.Ben bugun sızlere beşamel soslu tavuk tarıfı vermek ıstıyorum.Bızımkıler o kadar çok se
vıyorlar kı butun resım çekmeye fırsatım olamadı.
MALZEMELER
- 2parca tavuk gogsü
- bıraz haşlanmışbezelye
- 1yumurta
- 2bardak süt
- 2kaşık un
- 2 kaşık katıyağ
- goz kararı rendelenmiş kaşar veya tulum peynır olabılır
YAPILIŞI
Oncelıkle sunu soyleyım ben beşamel sosu pışirmeden uzerıne dokuyorum.Yumurta,sut unu ıyıce karıştırıyorum koyu bır kıvamda oluyo.Haşladığım tavukları gelışı guzel elımle koparıp tepsının altına dızıyorum.Bezelyelerıde uzerıne dokuyorum.Sosu ıyıce uzerını kaplaycak bıcımde uzerıne dokup kaşıkla bırkaç parça yağ koyup fırına verıyorum.Kaşarı hem sosun ıçıne hemde en son uzerıne serpıştırıyorum.Tuzunu peynırın tuzuna gore ayarlıyorum.Baharat sevenler ıçıne ıstedıkleri baharatlardan koyabılırler.AFIYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder