Güllaç


Günaydın hepinize..Gelirken yine boş gelmedim..Güllaç getirdim..Hazır alırdı eşim ama kendim hiç yapmamıştım..Kafaya koydum denemeliydim diye tadını çok seviyordum çünkü..

10 ADET GÜLLAÇ YUFKASI

1,5LT.SÜT

2 SU BARDAĞI ŞEKER

1 PAKET VANİLYA

BİRKAÇ DAMLA GÜLSUYU.. bende yoktu kullanmadım..

Süsleme için ceviz içi,yeşil fıstık ve nar

Hazır aldığım pakette 20 güllaç yufkası vardı..Ben 10 yapraktan yaptığım güllacı yazıyorum..

Sütümüzü ısıtıyoruz şekerimizi ekleyip erimesini sağlıyoruz..Vanilyamızı ilave ediyoruz.Çok sıcak değil ılık haldeki sütle kenarlı bir tepsiye önce yufkamızın birini koyuyoruz,heryerini sütle ıslatıyoruz..Her bir yufkayı bu şekilde sütle ıslatıyoruz..5 adet olunca çekilmiş ceviz içi serpiştiriyoruz..Kalan yufkalarıda yine her katın arasını sütle ıslatıyoruz..1,5 lt.sütle 10 yaprak çok rahat ıslatılıyor hatta bir bardak kadarı kalıyor..Siz kendiniz damak tadınıza göre kıvamını kontrol edebilirsiniz..Sonra tatlımızı dolaba koyduk iyice ıslanmasını bekledik..Çekilmiş ceviz,yeşil fıstık ve nar taneleriyle süsledik ve servise sunduk..Bu resimdeki güllaçta narım yoktu ..Mutlaka nar kullanın güllaçla narın tadı muhteşem birleşiyor..Hadi güllaca buyrun buyrun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder