Bugün canım eşimin doğum günü.Ona daha nice mutlu yıllar dilerim.Bugün onun çok sevdiği bir tatlı olan kalbura basmayı yaptım ve sizler için tarifini yayınlıyorum.Bu tatlı Ege bölgesinde Bayramlarda sık sık yapılır ve severek yenir.Eskiden özel kalburlar kullanılırmış şekil vermek için ama ben kalbur bulamadığım için rendenin sırtıyla şekil vermeye çalıştım.O da pişince kaybolmuş ne yazık ki.Tadı ama çok nefisti.Tarifini kayınvalidemden almıştım.
Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 bardak yoğurt
- 1 tatlı kaşığından biraz fazla karbonat
- Aldığı kadar un
- ceviz içi
Şerbeti için:
- 3 bardak şeker
- 2,5 bardak su
- biraz limon
Yapılışı:
- Hamur malzemlerini iyice karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Sonra içine ceviz konularak oval oval şekil verilir.Rendenin arkası veya benzer bir aletle üzerine bastırılarak şekil verilir.Arzuya göre cevizsiz de yapılabilir.
- Yağlanmış tepsiye dizilerek 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Tatlı soğuk şerbeti sıcak olacak.
- Afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder