KIYMALI PATATES YEMEGI

Hep tatlılar arka arkaya olunca hafta sonu ıçın hem lezzetli hem hafıf bır yemek yayınlamaya karar verdim.Her zaman patatesleri kızartarak yapardım bu yemeği ama artık biraz daha sağlıklı bir şekilde yapmaya özen gösterdiğimden dolayı kızartmadan yaptım.Ama lezzeti daha bile güzel oldu.Hem çok kısa bir sürede hazırlanıyor hem de herkes severek yiyor.Gelelim nasıl yaptığıma:
Malzemeler:
  • kişi sayısına göre patates ( herkese 2 adet patates düşecek şekilde)
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 250-300 gr. kadar kıyma
  • 1 adet iri soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı kadar salça
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Soğan ve salça hafifçe kavrulur.İçine kıymasını da koyup kıyma kavrulup suyunu salıp çekinceye kadar biraz pişirilir.
  • İri doğranmış biberi de ekleyerek onu da biraz soteleriz.
  • Yuvarlak ve kalın doğranmış patatesler de üzerine ilave edilir.
  • Rendelenmiş domatesler de konarak şöyle bir alt üst edilir ve kapağı kapatılarak domatesin suyuyla biraz pişirilir.
  • Daha sonra çok az sıcak su ileve edilerek tuz, karabiber ve istenilen baharatlar konularak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Afiyetle Yenilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder