Malzemeler:
- kişi sayısına göre patates ( herkese 2 adet patates düşecek şekilde)
- 2-3 adet yeşil biber
- 250-300 gr. kadar kıyma
- 1 adet iri soğan
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı kadar salça
- zeytinyağı
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Soğan ve salça hafifçe kavrulur.İçine kıymasını da koyup kıyma kavrulup suyunu salıp çekinceye kadar biraz pişirilir.
- İri doğranmış biberi de ekleyerek onu da biraz soteleriz.
- Yuvarlak ve kalın doğranmış patatesler de üzerine ilave edilir.
- Rendelenmiş domatesler de konarak şöyle bir alt üst edilir ve kapağı kapatılarak domatesin suyuyla biraz pişirilir.
- Daha sonra çok az sıcak su ileve edilerek tuz, karabiber ve istenilen baharatlar konularak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Afiyetle Yenilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder