Karalahanayı alırken yumuşak ve gül gibi katkat yapraklı olanlarını alıyorum ben.Büyük dış yapraklarını böyle bohça gibi küçüklerinide normal sarma yapıyorum..
Sadece ortasındaki kalın damarı kesiyoruz düzgünce azcık haşlıyoruz...
Bu bohçalara ben 300 gr. kadar kıyma koydum baharat ekledim bir tutamda kırmızı mercimek ilave ettim ama normalde pirinçlede yapıyorum...
Gördüğünüz gibi içini koyup sıkıca dürdüm kürdanla yanlamasına tutturdum yayvan bir tencerede bir sıra döşeyip altı kısık bir şekilde pişirdim.
Servis yaparkende üzerine yoğurt döküp az salça kavurdum..Bidiğimiz dolma içi gibi bir özelliği yok başka sadece biraz daha büyük ve tombiş:) oluyor..Umarım beğenirsiniz hadi kalın sağlıcakla.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder