Patatesli dilim gerdan

Hanımlar turtanın üstüne buda gidermi demeyin..Ne yapayım baktım tamda öğlen saati haydi buyrun öğle yemeğiniz benden..
Turtayı yaparken ocakta pişiyordu yemeğimiz..Bende yine nasıl yapayım kararsızlığıyla doğradım soğanı patatesi oldu patatesli dilim gerdan:))
Nasılmı oldu..Alırken dilimlere ayrılmış gerdan ocağa kondu tencerenin kapağı kapatıldı cezve ocağında ama..Vede altıda kısık iki saate yakın bir o yana bir bu yana döndüre döndüre hiç su konmadan kendi suyuyla buharıyla pişirildi.Bu arada bende dolapları döktüm kışlıkları boşalttım koliler balkonda gir çık yapıyorum..Neyse yerleştirdim belimde bükülmek üzere tabi:))
Baktım nasıl yapayım doğradım etin üzerine soğanı az kavurdum azda salça ekledim birkaç çevirdim.Elma dilimi patates doğradım çok az suyla az pişirip altını kapadım..Pişerkende biberiye ektim misler gibi olmuştu..
Biz beş kişi olunca beş dilim yaptım..Şimdi siz altı üstü gerdan diyorsunuzdur :)) Ammada gerdan hikayesi anlattım size..Hadi buyrun afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder