***
*5 dilim yarım ayva ( birinin yarısı ezildi benim )
*1 bardak şeker
birkaç tane karanfil
*ayvanın çekirdekleri
*1 su bardağı nar suyu konsantresi
*500 mlyi dolduracak kadarda su
*1 bardak şeker
*1 yemek kaşığı dolusu nişasta ve un
*bir fiske toz damla sakızı
****
Hepinize merhabalar..Bayram öncesi yaptığım ama yayınlamaya fırsat bulamadığım bir tatlı getirdim size..Hemen yazıyorum yine uydurmasyonu bana aittir:)))
Ayvalarımızı soyduk :) ikiye böldük orta kısmını oyduk çekirdeklerini ilave edip birkaç tane karanfille bir bardak şeker ilavesiyle yarısına kadar gelecek şekilde su ekleyip pişirdik..Arada kontrol edip hafifçe ters yüz ettik..Benimkinin birisi dağılmıştı diğerlerini kurtardım ama:))
Şimdi burda uydurmasyonun devamını yazıyorum ::)))))
Pişen ayvalarımızı servis kabımıza çıkardık..1 su bardağı konsantre nar suyuna ilaveten tencerede kalan suyumuzu süzgeçle süzüp nar suyuna ilave ettik..5oo mlyi tamamladık..1 yemek kaşığı un ve nişastayı ezerek nar suyumuzu ilave ettik..Şekerini ayarladık..İstersek mayhoşluğunu azaltmak için yarım yada 1 bardak şeker ekledik...Pelteleşmeye başlayasıya kadarda pişirdik..Pelteleşince hemen ayvalarımızın ortalarına doldurduk..Ben birazda cezbedici olsun :))) diye ayvaların dış kısımlarınada döker gibi kaşık kaşık taşırdım..Hindistan cevizi ve nar taneleriylede servise hazır hale getirdim..
Deneme gibi oldu ama nefis bir tat oldu..Büyük oğlan hariç hepimiz çok sevdik:)))
Ağzınızın tadı tuzu şekeri hiç eksik olmasın kalın sağlıcakla.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder