Malzemeler: (kisiye gore cogaltabilir azaltabilirsiniz!Ben 2 kisilik yaptim)
Manti icin;
- Yarim paket filiz fiyonk makarna
- 1 Litre kaynamis su
- 2 tatli kasigi tuz
- 450 gr suzme yogurt yoksa 2,5 subardagi taze yogurt
- 3-4 dis soyulmus sarimsak
- 2 adet orta boy kabulari soyulmus domates
- 2 adet carliston yada sivri biber damak tadinbiza kalmis
- 5-6 corba kasigi siviyag
- 1,5 corba kasigi salca
- Pul biber,kirmizi,karabiber ve tuz
- 1 cay bardagi makarna suyu
- Oncelikle yogurdumuzu karistirma kabina alip bir karistirici yardimiyla cirpalim topaklanma kalmadan puruzsuz bir sekilde karistiralim.Yogurdunuz tuzsuzsa icine biraz tuz ekleyebilirsiniz ve ezilmis sarimsaklari ilave edelim.
- Uygun bir tencereye 1 litre suyumuzu dokup kaynatalim kaynayincada 2 tatli kasigi tuzu ilave ettikten sonra yarim paket fiyonk makarnamizi ekleyelim ve pisirelim.
- Makarna piserken sos tavasinda sosumuzu yapalim.Kabuklari soyulmus,kup kup dogranmis domatesleri ve kucuk kucuk dogranmis biberleri siviyagda hafif kavuralim.
- Kavrulduktan sonra salcamizi ve baharatlarimizi ilave edelim ve 2-3dk kavurmaya devam edelim.
- kavrulduktan sonra 1 cay bardagi makarna suyundan alalim ve sosa ilave edelim.Atesi en dusuk seviyeye getirelim ve agzi kapali bir sekilde 5 dk pisirelim.
- Pisen makarnayi suzelim ve uzerine hafif soguk su dokelim sogumasi icin,suzulen makarnayi ayni tencereye aktarip.Yogurdunu ilave edelim eger yogurt koyu kivamdaysa biraz su katip sivilastirabilirsiz ki sonrasinda manti koyulasiyor zaten.
- Mantinin tuzuna bakalim azsa biraz daha ilave edebilirsiniz damak tadiniza birakiyorum.
- Mantiyi hafif ateste yavas yavas karistira karistira isitalim burada dikkat manti kesilebilir dikkat etmezseniz.
- Hafif isindiktan sonra mantiyi servis tabagina alip uzerine sosunu doktukten sonra dilerseniz nane ve sumak esliginde servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder