Kırmızı Biberli Naneli Patlıcan Çeşni

Bir önceki tarife başlarken, dolapta tek kalmış mahsun patlıcan örneğini vermiştim, gerçek oldu. Açtım sebzeliği tek başına kalmıştı, akranı, hemcinsi yoktu ona eşlik edecek. Kırmızı biber, nane ve sarımsak ile tanıştırmaya karar verdim onu... Birlikteliklerinden sınırlı malzemeli, samimi bir lezzet daha doğdu!

Kırmızı Biberli Naneli Patlıcan Çeşni ” için malzemelerimiz,

  • 1 adet orta boy patlıcan
  • ½ orta kırmızı biber
  • 8-10 adet taze nane yaprağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz, karabiber ve kimyon

Öncelikle fırını 200°C ye ayarlayın ve siz patlıcanları keserken, ısınması için bırakın. Patlıcanı ortasından ikiye bölün ve fırın tepsisine değecek kısımlarını fırça yardımıyla hafifçe yağlayın, böylece tepsiye yapışmaz. Kestiğiniz kısmı tepsiye bakacak şekilde, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve içi tamamen yumuşayıncaya kadar fırınlayın.

Patlıcanlar fırınlanırken kırmızı biber ve nane yapraklarını minik, renkli, neşeli konfetiler şeklinde doğrayabilirsiniz.

Yaklaşık 20-25 dk. sonra patlıcan hazır olduğunda ve el değecek kadar soğuduktan sonra, içini bir kaseye boşaltın ve çatal yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana dek ezin.

Patlıcanların üzerine ince ince doğradığınız veya tercihinize bağlı havanda ezdiğiniz sarımsak ile kimyonu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Ardında kırmızı biber ve naneleri yapraklarını da karışıma dahil edin. Son dokunuş, zeytin yağı ve arzu ettiğiniz kadar tuz ile karabiber…

Çeşnimiz yani tadımlığımız hazır! Şimdi dilerseniz tabakta klasik bir şekilde ya da küçük marul yaprakları içinde veya minik kızarmış ekmekler üzerinde tek lokmada tüketmelik formda sunabilirsiniz.

Sofralarınız renk dolsun, afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder