Dönelim gerçek hayata, çizgi filmlerde gökten çıldırtan güzellikte hamburgerler yağarken, biz de yağsa yağsa yağmur hatta çamur yağıyor; üstelik çizgi film kahramanları dünyayı yiyip gram almazken biz bir bakıyoruz, kaşla göz arası, yağlar malum noktalarda birikmiş... Hayat standart haliyle sanki yeterince zor değilmiş gibi, bir de formda kalmak ile uğraşıyoruz!
Form deyince imdadımıza elbette başta sebzeler meyveler, sağlıklı menüler yetişiyor. Bugünkü sebzemiz ise brüksel lahanası, üstelik yine alışılagelmişin dışında bir pişirme metoduyla...
Çıtır brüksel lahanası için malzemelerimiz;
- 10 adet Brüksel Lahanası
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- ½ çay kaşığı deniz tuzu
- ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın ve iyice yıkayın. Saplarını kesin ve ortadan ikiye bölün.
Bir kasede zeytinyağı, tuz ve cömert miktarlarda karabiberi brüksel lahanaları ile karıştırın.
Brüksel lahanalarını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine, kesik tarafları tepsiye bakacak şekilde dizin.
Önceden ısıtılmış 140-150 °C fırında, 20-25 dakika veya üzerleri gevrekleşene kadar fırınlayın.
Geçtiğimiz haftalarda öğle siparişimde yediğim ve yedikten sonra yanlış ellerde pişirildiğine inandığım brüksel lahanalı bir servisten sonra karar verdim ona kendimce bir şans daha tanımaya. İyi ki vazgeçmemişim, iyi ki tekrar denemişim! Bence, siz de bir şans verin ve sarımsaklı baharatlı yoğurt ile ızgara etlerin yanında misafirlerinize ikram edin...
Ben çalışmaya, siz takibe devam; brüksel lahanası bu ayın şanslısı...
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder