Bugün ne yağdırsak acaba, pardon ne pişirsek?

Gökten ne yağsın istersiniz, siparişinizi verin, yağsın! Hamburger, yumurta, pastırma, portakal suyu, sosisli sandviç, dondurma... daha neler neler! Makarna peynirle tanıştığından bu yana, en güzel en lezzetli filmlerden biri “Köfte Yağmuru”. Çocuk kitabından uyarlanan bu çizgi film, gökten sağanak yemek yağan bir adada geçen hikayeleri konu alıyor. İlgilenenler, orijinal adı “Cloudy with a Chance of Meatballs” olan 2009 yapımı bu çizgi filmi bu ay Digitürk film kanallarında izleyebilirler. Ben bayıldım ve çocuk ruhlu tüm yemek severlerin de gastronomi bulutları arasında geçen bu filme bayılacağına eminim...

Dönelim gerçek hayata, çizgi filmlerde gökten çıldırtan güzellikte hamburgerler yağarken, biz de yağsa yağsa yağmur hatta çamur yağıyor; üstelik çizgi film kahramanları dünyayı yiyip gram almazken biz bir bakıyoruz, kaşla göz arası, yağlar malum noktalarda birikmiş... Hayat standart haliyle sanki yeterince zor değilmiş gibi, bir de formda kalmak ile uğraşıyoruz!

Form deyince imdadımıza elbette başta sebzeler meyveler, sağlıklı menüler yetişiyor. Bugünkü sebzemiz ise brüksel lahanası, üstelik yine alışılagelmişin dışında bir pişirme metoduyla...

Çıtır brüksel lahanası için malzemelerimiz;

  • 10 adet Brüksel Lahanası
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • ½ çay kaşığı deniz tuzu
  • ½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Brüksel lahanalarının dış yapraklarını ayıklayın ve iyice yıkayın. Saplarını kesin ve ortadan ikiye bölün.

Bir kasede zeytinyağı, tuz ve cömert miktarlarda karabiberi brüksel lahanaları ile karıştırın.

Brüksel lahanalarını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine, kesik tarafları tepsiye bakacak şekilde dizin.

Önceden ısıtılmış 140-150 °C fırında, 20-25 dakika veya üzerleri gevrekleşene kadar fırınlayın.

Geçtiğimiz haftalarda öğle siparişimde yediğim ve yedikten sonra yanlış ellerde pişirildiğine inandığım brüksel lahanalı bir servisten sonra karar verdim ona kendimce bir şans daha tanımaya. İyi ki vazgeçmemişim, iyi ki tekrar denemişim! Bence, siz de bir şans verin ve sarımsaklı baharatlı yoğurt ile ızgara etlerin yanında misafirlerinize ikram edin...

Ben çalışmaya, siz takibe devam; brüksel lahanası bu ayın şanslısı...

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder