Biz kilo almamak, formda kalmak için bu kadar hırparlarken kendimizi, (hamur işi cumhuriyeti sakini) İtalyanlar neden ince diye insan düşünmeden edemiyor? Uzun araştırmalar neticesinde işin sırrının baharatta olduğuna kanaat getirdim (şimdilik). Bir süre baharat ile formda kalmayı deneyeceğim ya da kendimi öyle avutacağım diyelim... Gelişmelerden tabi ki haberdar ederim!
Form bir yana, farklı lezzetler arayışında, dünya mutfaklarını incelerken sık sık gözüme çarpan, İtalyan Baharat Karışımını paylaşıyorum bugün sizlerle.
İtalyan Baharat Karışımı için malzemelerimiz;
- 2 yemek kaşığı kuru fesleğen
- 2 yemek kaşığı rezene
- 2 yemek kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı kurutulmuş maydanoz
- 2 yemek kaşığı biberiye
- 1 yemek kaşığı adaçayı
Listelediğim baharatı dilerseniz havanda dövün, dilerseniz mutfak robotundan geçirin.
Bu karışım ile domates içeren pizza, makarna vb. hamur işlerinizi, köfte, tavuk ve sebze ızgaralarınızı dilediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz. Elbette tariflerinize makul miktarlarda zeytinyağı ve savunma sistemimizin koruyucusu, kalp ve damar dostu sarımsak eklemekten korkmayın!
Denemekten zarar gelmez... Bakalım gizli içerik de diyebileceğimiz, işin sırrı baharat mı ? Deneyimlerimi paylaşacağım İtalyan baharat karışımı içeren tarifler için takibe devam...
Lezzet dolu günler dilerim,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder