Ancak o kadar da kötü bir şey değil, hemen paniğe kapılmayın, öyle ki savunma mekanizmalarının devreye girmesi, gribal enfeksiyonlara karşı korunmamız için bu yağa ihtiyacımız var. Ancak rehavete de kapılmamak gerekli; bilinçli aktiviteye, sportif faaliyetlere devam edelim, sonra t-shirtler meydana çıkınca göbek derdine düşmek, çareyi hızlı rejim programlarında aramak daha sinir bozucu.
“Pratik leziz öğünler”e başlarken bahsetmiştim; günde 9-10 saat çalışıyorum, bol bol da oturuyorum, gün içi hareketim evden işe, işten eve, bu arada bir kaç basamaktan hallice. Dolayısıyla yediklerime dikkat etmeye, ara öğünlerimi pas geçmemeye özen gösteriyorum; beslenme çantam var, işe her gün sağlıklı ara öğünler, bazen de ana öğün ile geliyorum. Beslenme çantasının karizmasına darbe indirdiğini söyleyen çocuklarınız var ise beni örnek gösterebilirsiniz!
Ara öğünler demişken ve son günlerin yıldızı ıspanak iken, tam buğday unu ile harmanlayıp, sağlıklı bir formül yaratmamak olmaz diye düşündüm. Buyrunuz yemyeşil, doyurucu ve sağlıklı bir kurabiye...
Ispanaklı kurabiye için malzemelerimiz;
- 2-3 avuç dolusu ıspanak
- 3 bardak tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı (kalp dostu) margarin (oda sıcaklığında)
- 1/2 bardak esmer şeker
- 1 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı vanilya
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
- 1 çay kaşığı zencefil
Bir kasede karıştırdığınız kuru malzemeleri, eleyip havalandırarak tüm malzemeleri harmanlayacağınız kaba alın. Bu arada fırınınızı önceden ısınması için 180°C ye ayarlayın.
Ispanakları, (kurabiyenin içinde ne olduğu anlaşılamayacak hale gelene kadar) ince ince doğrayın. Hem böylece bakarsınız ıspanak yemeyen çocuklarınıza da yutturabilirsiniz yedirebilirsiniz!
Kuru malzemenin olduğu kaba, vanilya hariç tüm malzemeyi ekleyin ve hamur olana dek yoğurun. Son olarak vanilya ekleyin ve bir dakika daha yoğurun.
Dilerseniz minik parçalar kopararak yuvarlayıp, dilerseniz kopardığınız gibi doğal hafif yumuşak haliyle yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Rengi dönene kadar 15-20 dakika süre ile pişirin.
Sonuca gelince, faydaları sebebiyle ben tam buğday unu kullanıyorum, beyaz un ile daha yumuşak ve pek çoğunuza göre daha cazip olur eminim. Ayrıca ıspanağın tatlıda yer alması alışık olmadığımız, farklı bir tat, ama emin olun sağlıklı, lezzetli, besleyici ve doyurucu.
Ara öğünlerinizi unutmayın! 2 adet kurabiye çantaya, bir-iki porsiyon da meyve yanına...
Öğünleriniz sağlık dolsun, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder