Malzeme Aynı, Sunum Farklı!

Bilmece bulmaca sever misiniz, o zaman lütfen iki resim arasındaki farkı bulun?

Bugün sizlerle tek bir malzeme ve hazırlama şekli değiştirerek, dolabınızda özellikle kış aylarında sıklıkla bulabileceğiniz malzemeler ile hazırlayabileceğiniz, “sınırlı malzemeli samimi lezzetler" (SMSL) serimden iki tarif paylaşacağım.

Malzemelerinizi nasıl alırdınız, pişmiş mi olsun, (nispeten) çiğ mi?

“Pratik bir tarifle hemen ve mümkünse çiğ dahi yiyebilirim” derseniz; tavsiyem:

Pırasalı, peynirli kabak salatası.

Malzemelerimiz,

  • 1 adet orta boy kabak
  • 3-4 yemek kaşığı pırasa
  • 3-4 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taze veya 1 çay kaşığı kuru maydanoz
  • 1 yemek kaşığı taze veya 1 çay kaşığı kuru dereotu
  • ½ limon
  • Tuz, karabiber

Kabağı mümkün olduğunca ince doğrayın, doğrarken bıçak yerine rendeden de destek alabilirsiniz. Ardından tüm salata cinsi kabak tariflerimizde olduğumu gibi yarım limon ile bir kaç dakika marine edin.

Bir tabağa sıra ile dizin ve üzerine yine aynı rende ile olabildiğince ince doğradığınız ve minik halkalarına ayırdığınız pırasaları ekleyin. Baharat, peynir ve zeytinyağı ile de süslediniz mi, servise de yemeye de hazırız.

Ama “Lütfen pişsin, misafirlerin gelmesine daha var, onlar gelince sıcak sıcak fırından çıkarırım” derseniz, size pırasalı, peynirli kabak böreği öneriyorum.

Malzemelerimiz,

  • 1 adet orta boy kabak
  • 3-4 yemek kaşığı pırasa
  • 3-4 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taze veya 1 çay kaşığı kuru maydanoz
  • 1 yemek kaşığı taze veya 1 çay kaşığı kuru dereotu
  • 4 yaprak milföy
  • Tuz, karabiber

İlk olarak önceden ısınması için fırını 180°C ye ayarlayın. Doğradığınız kabakları bu sefer limon değil, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile marine edin. Milföy yapraklarının üzerine kenarlardan birer cm. kalacak şekilde, ince ince dilimlediğiniz kabağın ardından pırasa dilimlerini yerleştirin.

Salatada olduğu gibi baharat ve peynir ile süsleyin. Kenarları kızarana kadar, kontrollü olarak, 15-20 dk. fırınlayın.

Pişmiş pırasa ve eriyik peynir kokusu evi sardıysa hazırız demek!

Keyifli değil mi böyle evde kalan tek tek malzemeler ile pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz malzemesi aynı, sunumu farklı çeşitler...

Sofralarınız çeşit dolsun, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder