Brüksel lahanası bugün salatada...

Geçtiğimiz ay neredeyse güneş yüzü görmedik, bu aya ise yaklaşan kışa inat pırıl pırıl başladık. Havalar böyle olunca, her sabah yola çıktığımda aklımda tek bir şarkı oluyor;

“Gün güneşli, insanlar neşeli

Sen de gel oyna susam sokağında.

Sev dünyayı, açılır her kapı

İşte susam sokağı...”

Sizin de okurken, bir an hatırlayıp gülümsediğiniz gibi işte bu şarkı bir anda beni de tebessüm ile hatırladığım günlere ışınlıyor. Öyle günler ki trafik derdi yok, öyle günler ki nefes aldığın anı sana dar eden insanlar/olaylar yok, öyle günler ki ay sonu kavramı yok, her gün tatil... En büyük derdin (o günlerde) sevmediğin yemekleri sana yedirmeye çalışan aile bireylerinden kaçmak ve oyun oynamak dururken öğle vakti uyutulmak! Ne zormuş hayat!

Susam Sokağı aklımızda büyüdük geldik buralara, bir zamanlar sevmediğimizi düşündüğümüz yemeklerden kaçarken, şimdi sağlıklı yaşam aşkıyla, lezzet arayışında girdik mutfağa... Bugün bir kısmımızın kibarca reddettiği brüksel lahanasını ağırlayalım yine sofrada, farklı bir formda, ne de olsa herkese göre bir pişirme metodu vardır mutlaka!

Yemişli meyveli brüksel lahanası salatası için malzemelerimiz,

  • 10 adet brüksel lahanası
  • 1/3 orta boy yeşil elma
  • ½ su bardağı ceviz
  • 2 yemek kaşığı peynir
  • ½ limon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Brüksel lahanalarının dış yapraklarını temizleyin ve iyice yıkayın. Kıtırlığını yitirmemesi için süre tutun ve buhar tenceresinde sadece 3 dakika süre ile haşlayın, ardından buzlu/soğuk suya atın ve pişmesini sonlandırın.

Tamamen size kalmış olmakla beraber, cevizlerin aromasını iyice ortaya çıkarmak için 4-5 dakika teflon tavada kavurabilirsiniz.

Mandolin, rende veya bıçak ile brüksel lahanalarını mümkün olduğu kadar ince doğrayın.

Ardından elmayı dişe gelecek şekilde parçalara kesin ve kararmamaları için limon sürün.


Lahanaların üzerini (kavurduğunuz) cevizler ve elma parçaları ile süsleyin, en son peynir rendesini dökün. Zeytinyağı ve limon suyunu ile de sosladık mı, hazırız!

Kırmızı lahana ile arasına renk katabileceğiniz bu salata, elinizde kalan brüksel lahanaları değerlendirmek için veya sadece brüksel lahanası tüketmek için iyi bir fırsat gibi geldi bana, bence mutlaka not edin!

Afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder