lise bitene kadar kabağın yediğim tek çeşidi mücveri ve kızartması idi...annem dolma yaptığında kabağın artan içi ile yapar, biraz kıyma ve biraz da kabartma tozu eklerdi...puf puf leziz mücverler olurdu...sanırım kabartma tozu olduğu için aslında yağı da çok çekmezdi ama yine de yağlı olurdu....
gün oldu şimdi kendi mutfağım olunca, sadece lezzet değil biraz da sağlık peşinde koşar oldum...hatta bazen sağlık konusunu biraz abartıp lezzetten ödün verdiğim oluyor...
kabak mücverini seviyorum, kızartmadan nasıl yaparım diye düşündüm....krep gibi yapmak işe yarar diye düşündüm....ama kabaklar yine de çiğ kalabilir endişesi ile kabakları kendi suyu ile yaklaşık 7-8 dk pişirdim....
sağlıklı kabak mücveri ile kabaklı krep arası bir lezzet oldu....
hatta bir kısmını abartıp kağıt kek kalıplarında fırında pişirdim....yağ oranı çok düşük olduğu için biraz kuru oldu...onu tavsiye etmem...belki yağlı kağıda mücver gibi dizmek daha faydalı olurdu...
buyrun tarife....
malzeme:
* 2 tane yeşil kabak* 1 orta boy soğan
* 1 bardak beyaz peynir
* 2 yumurta
* dereotu
* tuz
* 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
* yarım paket kabartma tozu
* 50 gr margarin
yapılışı:
* kabaklar yıkanır, soyulur ve rendelenir* rendelenen kabaklarımız 7-8 dk kendi suyunu çekene kadar teflon tavada çevrilir, bir kenarda soğutulur
* derin bir kaba un ve kabartma tozu hariç bütün malzemelerimizi ve soğuyan kabağımızı ilave edip...karıştırıp, çok fazla kuru olmayacak şekilde un eklenir...
* peçeteyle azıcık yağ sürüp küçük krepler şeklinde oluşan hamurlarımız pişirilir
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder