Taze Bakla Kızartması











Tarifin tek püf noktası baklaların çok taze, körpecik olması gerekiyor yoksa iyi pişmiyor ve lezzet kaybı oluyor. Ben çok az sıvıyağda arkalı önlü kızartarak yapıyorum isteğe bağlı bol yağda da kızartabilirsiniz. Üzerine dökeceğiniz yoğurt ise olmazsa olmazlardan. Anlayacağınız ikisi birlikte muhteşem bir ikili oluyorlar. Tarifi taze fasulye ve bezelye ile de deneyebilirsiniz.



Baklanın mevsimi olmamasından anlayacağınız üzere uzun süredir arşivde bekleyenler arasındaydı bu tarifte, siz bir kenara not edin ve mevsiminde deneyin mutlaka…







Malzemeler:


  • Yarım kilo taze bakla

  • Yoğurt

  • Dereotu


Kızartmak için; sıvıyağ



Hazırlanması:




  • Baklaları temizleyip yıkayın ve iyice kurulayın.

  • Teflon tavaya sıvıyağı ilave edip yağ kızınca baklaları ekleyip çok az tuz serpin.

  • Arkalı önlü kızartıp servis tabağına alın.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder