yemek konusunda fırınlar daima en yakındaki yardımcıdır...Anamur'da evlerde mutlaka herkes kendi damak tadına göre lahmacun veya fırın yemeğe hazırlayıp fırına gönderir...özellikle annem lahmacun konusunda hassastır……
Ankara’ya geldiğim sene babam Anamur'dan bana 2 kasa patlıcan getirmiş sağolsun….damak tadının peşinde ya bunları mahalledeki fırına götürüp közletmek istedi…babamın gitmesi ile 15 dk sonra elinde patlıcanlar kapıda görünmesi bir oldu….hala gözümün önünde babam hala fırına küfrediyordu…:))….fırın közlemek istememiş…:))...
malzemeler:
* 750 gr veya 1 kg orta yağlı kıyma
* 4-5 diş sarmısak
* yarım demet maydanoz ( tabi demetine göre değişir, miktarı dilediğinizce değiştirebilirsiniz)
* 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
* 1 yemek kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
* 2-3 tane olgun domates
* 2 tane yeşil veya kırmızı biber ( yaptığım zaman biber olmadığı için ben koyamadım ama güzel olur)
* dilerseniz 2 tane soğanda üzerine dilimleyebilirsiniz
yapılışı:
* kıyma, ezilmiş sarmısak, ince kıyılmış maydanoz ve baharat, iyice yoğurulur* ben miktar fazla olduğu için fırın tepsisinde hazırladım, siz borcamda yapabilirsiniz
* ıslak el yardımı ile tepsiye 1 cm kalınlığında yayılır
* üzerine domates ve biberle süslenir (dilerseniz kuru soğan da dilimleyebilirsiniz)
* önceden ısıtılmış, 180-200 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirilir
* piştiğini, üst resimde gördüğünüz gibi etimizin kenarlardan 2-3 cm çekmesinden anlayabilirsiniz
* biberim olsa ve domateslerde mevsim domatesi olsa iyiydi..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder