funda da kahvaltı-10 şubat


merhabalar,

haftasonu harika bir Karadeniz kahvaltısına davetliydim...inanılmaz hızlı ve hareketli geçen hafta sonunda güzel bir molaydı....tatmadığım bir sürü yeni lezzetle tanıştım...ve resimde kahvaltının mimarı ellerinde yumurta ile görünüyor...




Karadeniz mutfağında sevilen benim de yeni tanışıp sevdiğim sakarca....sakarca aslında çok güzel bir çiçek soğanı...narin...


sakarca pişerken tutması için karadenizden özel gelmiş mısır unu...süt mısır fırında kurutulup, daha sonra un haline getiriliyormuş...buna da fırın kurusu deniyor....

tavada bir yüzü güzelce kızaran sakarca alt üst edilip tekrar pişiriliyor ve bir yumurta kırılıyor...









kara lahana sarması

el yapımı börek
mısır unu ekmeği


kiraz tuzlaması,,,ilk defa yedim ve çok sevdim acaba neden...:)))



son haftaların son modası...dibek kahvemiz

ve kekleri ile tanıdığım Esin hanım yine ıspanaklı kekle gelmişti ve tanışma fırsatımız oldu....arasına yaptığı kremaya portakal kabuğu rendesi çok yakışmıştı...burdan tekrar teşekkür ediyorum...harikaydı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder