merhaba,
Haziran ayında önce antalya, sonra Anamur ziyaretimizi yapmıştık.....bayramda yakın bir akrabamızın düğünü olduğu için yeniden gitmek istedim.....hem bayram, hem düğün, hem de kışlık domateslerin yapımı için harika bir zaman.......bayramın birinci gününü evde geçirdikten sonra akşam otobüse bindim sabah anamur'daydım.....üç gün için uzun bir yol sayılır ama olsun...."bir günün beyliği de beylik" der annem...arada uzun mesafeler ve özlem olunca...anacığımla yiğenlerimi yeniden görmek için bile değer bu yol...
bahsettiğim uzun yolculuğun ana nedenlerinden, 2.kuşak kuzenim Niyazi'nin düğünü için kurulan kazanlar...Kıbrıs usulu söylemem gerekirse 2.yiğen....:)))
kazanlarda annemin, annem kazan, tabak ve kaşıklardan oluşan bir düğün seti var....:)....düğünü veya kalabalık yemek verecek kişiler gelir annemden alır, sonra tekrar teslim ederler....buda annemin hayır anlayışlarından biri....Allah razı olsun deseler yeter der...
yemekleri yapan düğün aşçıları vardır, sabah erkenden gelir
pirinçli, nohutlu düğün çorbası

kurufasulye
pilav,
bir ölçü pilavı lapa yapan hanımlara göre düşünürseniz bu kadar pilav yapmak sanat bence....:))))
et kavurma
soğan yahni
daha kepçeyi gördüğü anda bir insanın aklına o yemeğin kokusu gelir mi, işte bu resimde resmen kokusu bile aklımda...
darı (mısır) keşkeği
beyaz mısırdan , buğday dövmesi yapılır gibi, darı dövmesi yapılır bizim orada, özelliklede düğünlerde
bu dövme ıslatılıp, haşlanır
haşlandıktan sonra üzerine ister et ve soğan yahnisi koyarsınız
isterseniz de yoğurt ve maydanoz
ben her ikisinden de az az yedim ama, o iştahla resmini çekmeyi unutmuşum....:)
her şey olması gerektiği gibi bir düğündü....en son murt (mersin ) yaprağı, şeker ve bozuk paraların serpildiği gelin indirme sahnesine kadar her şey çok güzeldi......hep mutlu olurlar ve ağızlarının tadı hep yerinde olur İNŞALLAH
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder