İnsanın canının çektiği lezzetlerle vücudunun ihtiyacı
olanlar arasında bağ olduğu ne kadar doğrudur bilemiyorum ama bazı dönemler
sürekli limonlu tarifler denemek istiyorum. Geçen senelerde limonlu dilimler en
sık yaptığım lezzetlerden birisiyken bu yıl kalori olarak daha masum olan
limonlu pudinge takmış durumdayım. Tabi kızlarımın isyan ettiği limonlu kekleri
de unutmamak lazım. Ufukta limonlu tart denemeleri görünse de henüz istediğim
gibi bir tarif bulabilmiş değilim, tavsiyelerinize açığımJ.
Eminim aranızda benim gibi limonlu pasta, kurabiye, tart vs. sevenleriniz
vardır. Denediğiniz lezzetlerde kullanabileceğiniz limonlu bir krema tarifi
arıyorsanız hemen bir kenara not edin, eminim çok seveceksiniz. Ben rengi de uyumlu
olsun diye zerdeçal kullandım, siz eklemeyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı HATAP un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Hazırlanması:
- Sütü bir tencereye alın. İçerisine nişasta, un, şeker, limon
kabuğu rendesi ve zerdeçalı ekleyin. - Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında
pişirin. - Ocağın altını kapatın ve limonun suyunu kremaya ilave edip hemen
hızlıca bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. - Daha sonra arasıra karıştırarak oda
sıcaklığına gelmesini sağlayın. - Buzdolabında soğutup istediğiniz şekilde kullanın.
Tarif için teşekkürler Pınar…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder