Otlu peynirli & tuzlu kurabiye











Peynirli kurabiyeleri seviyorsanız denenecekler listesine
ekleyip misafirlerinize bir bardak çayın yanında ikram edebileceğiniz bir
lezzet.  En iyisi mutfağa gidip hemen
deneyin, benim gibi minik kızınıza ve kendinize ikram edinJ.








Malzemeler:




  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yumurta beyazı

  • 1 tatlı kaşığı sirke

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

  • 1–2 yemek kaşığı çörekotu

  • 2 çay kaşığı şeker

  • 50– 60 gr. Muratbey Van Otlu Peyniri

  • Yarım çay kaşığı karbonat

  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı Hatap Un





 Üzeri için; yumurta sarısı





Hazırlanması:




  • Tereyağını eritip derin bir kâsenin içerisine alın.

  •  Üzerine
    yumurta beyazı, sirke, sıvıyağ, çörekotu, şeker ve çatalla ezilmiş peyniri
    ilave edin. 

  • Karbonat ve unu da ilave edip hamur yoğurun. 

  • Hamurdan küçük parçalar
    koparıp elinizle yuvarlayın ya da çubuk şekli verin. 

  • Yağlı kâğıt serilmiş
    tepsiye dizip üzerlerine
    yumurta arısı sürün.

  • 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder