Unsuz &yağsız kurabiye














Aslında bayramdan önce paylaşmak istediğim bir tarifti,
misafir ikramlarınız arasında yer alabilsin diye. Ama yoğunluklardan bir türlü
yayınlayamadım daha önce. Ani gelen misafirleriniz için de çabucak hazırlayıp,
pişirip servis edebileceğiniz bir kurabiye. Ayrıca evin minik kızlarının çok
seveceği, hatta gelip gidip sürekli atıştırmak isteyeceği bir lezzet. Anlaşılacağı
üzere bu nefis kurabiyeler minik Verda Suyun geçer not verdiği tarifler
arasında yerini aldı J.





Tarif için teşekkürler Semra’nın Mutfağı…





Malzemeler:




  • 1 su bardağı ceviz

  • Yarım su bardağı şeker

  • 1 yemek kaşığı kakao

  • 1 yumurta akı





Üzeri için; pudra şekeri





Hazırlanması:




  • Cevizleri, şekeri ve kakaoyu rondonun (parçalayıcının ya da
    robotun) içerisine alın.

  • Un haline gelene kadar çekin. 

  • Yumurta akını da
    ekleyip birbirine karışmasını ve hamur kıvamına gelmesini sağlayın. 

  • Kaşık
    yardımıyla parçalar koparıp kurabiye hamurunun her yerini pudra şekerine
    bulayın. 

  • Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecede 8–10 dakika kadar pişirin. 

  • Soğuyunca servis tabağına alın.








Not: Çok fazla pişirirseniz kurabiyeleriniz sert olur.
Fırından ilk çıktığında çok yumuşak olabilir ama soğudukça dışı sert içi
yumuşak bir kıvam alıyor. Hamur ele yapışan bir hamur ama pudra şekerine
bulandıkça şekil alması kolaylaşıyor. İsterseniz cevizi daha önceden çekip
şeker, kakao ve yumurta akını ilave edip derin bir kâsenin içerisinde kaşık
yardımıyla karıştırabilirsiniz.Ceviz yerine fındık, fıstık, badem kullanabilirsiniz.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder