Peynirli krep sarma & peynirli krep ruloları









Krepleri boş olarak tüketemiyorsanız, içerisine krem peynir
sürerek daha lezzetli hale getirebilir, farklı şekillerde keserek ise şık sunumlarla
servis edebilirsiniz. Çayınızın yanına çabucak hazırlayabileceğiniz lezzetli
bir tarif.





Malzemeler:





Arasına sürmek için; Muratbey Naturena Misto krem peynir





Krep için;




  •  2 su bardağı süt

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 yumurta

  • Yarım paket kabartma tozu

  • Tuz

  • Aldığı kadar Hatap un 





Süt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırma kabında karıştırın. İçerisine
tuz, aldığı kadar un ve kabartma tozu ilave edip karıştırarak krep hamurunuzu hazırlayın.
Hamurdan bir kepçe alıp teflon tavaya yayın ve arkalı önlü çevirerek pişirin. Kalan
hamurlara da aynı işlemi uygulayıp kreplerinizi hazırlayın.





Hazırlanması:




  •  Hazırladığınız krepleri geniş bir tabağa alın ve kreplerin
    üzerine peynirinizi bir bıçak yardımıyla sürün.

  • Krepleri rulo olarak sarın ve
    bıçakla iki parmak genişliğinde dilimleyin.

  • Açılmaması için kürdan batırıp
    servis tabağına alın.




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder