#YEMEKFIRTINASI 2.GÜN ÇÖREK OTLU KURABİYE

 
 

2. gün : Çayın en güzel eşlikçisi Dışarda yağmur yağıyor, elinize kitabınızı almışsınız, çayın dumanı üstünde yanına hangi lezzet gider? En sevdiğiniz tarif olabilir yada yepyeni bir lezzet deneyebilirsiniz.
Bügunku ödevimiz bu bende bu çorekotlu kurabiyelerimi paylaşayım dedim sizlerle.Bunları okadar çok arkadaşım yapıp yayınlayınca bende denemeliyim dedim ve denedim.Hakikatten bu kadar sevilmesi ve yapılması boş değilmiş bizdede çok sevildi.Sizlerde hala denemediyseniz deneyin derim.O kadar çok arkadaşımın tariflerini okudum ki yanılmıyorsam  ben Zerrinimkini denedim.Geçelim kurabiyelere
MALZEMELER
1adet yumurta akı
125 gr tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı dolusu tuz
2 yemek kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un(az gelirse daha ekleyebilirsin)
1çay bardağı çörek otu
ÜSTÜ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Yumurta sarısı dışında tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıralayalım. Uzerine  yumurta sarısını sürelim. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun.Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder