Soframız'ın Yılbaşı Programı'nda hazırladığım yemeklerimden, daha önce paylaşma fırsatı bulamadığım tatlımın tarifini yine ilk kez bloğumdan paylaşıyorum.
Programı izlemek için tıklayınız: (1.parça)
Soframız - 502. Bölüm - Esin'in Mutfağı: İstanbul
MALZEMELER:
YAPILIŞI:
◆ Bu hafif ve yararlı pasta için, önce tencereye süt, un, şeker, yumurta sarısı ve vanilya koyuyoruz.
◆ Muhallebi kıvamına gelene kadar çırparak pişiriyoruz.
◆ Bir yandan meyveleri ince ince dilimliyoruz.
◆ Muhallebi kaynamaya başlayınca, daha parlak görünmesi için margarini ilave ediyoruz.
◆ Su ile iyice ıslattığımız yuvarlak şeklindeki kalıbımıza muhallebinin yarısını döküyoruz.
◆ Minik bir tas içerisindeki 1 bardak süte kedi dili bisküvilerimizi arkalı önlü batırarak ıslatıyoruz.
◆ Arzuya göre petibör bisküvi de kullanabilirsiniz
◆ Muhallebinin üzerine yan yana olarak bisküvilerimizi, onun üzerine de dilimlediğimiz meyvelerimizi diziyoruz.
◆ Bol meyve ile kapladığımız pastamızın üzerine tencerede kalan muhallebiyi de döküp soğumaya bırakıyoruz.
◆ Dileyenler malzemelerin ölçülerini yarım kat daha arttırıp, farklı bir küçük kap içerisinde aynı pastayı tekrar yapıp çift katlı pasta da hazırlayabilirler.
◆ Ya da kaseler içersinde tek kişilik olarak ayrı ayrı da hazırlayabilirler.
◆ Pastamız donduktan sonra (büyük düz bir tabağa ters çevirebileceğimiz gibi) bu şekli ile üzerini yine bol meyve ile süsleyip servis yapıyoruz. Meyveli Kedidilli Pasta |
★ Özel günleriniz ★ Çay saatleriniz ★ ★Davetleriniz ★ Kokteylleriniz ★ ★Kutlamalarınız ★ Tüm Sofralarınız için ★ Sipariş: "adamutfak.evyemekleri@gmail.com" |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder