Geçen hafta gelen misafirlerime tatlı olarak biraz farklı bir tarif hazırlamak istedim. Özelikle içerisinde ve sosunda kremşanti bulunmayan, meyve aromalı bir tatlı ya da kek olsun istedim. Ne yapabileceğimi düşünürken, aklıma daha önce Disal’in bloğunda görüp denediğim portakal soslu sünger kek tarifi geldi. Ne de olsa bu harika tatlı evlenmeden önce alt komşumuzun sık yaptığı ve benim de çok sevdiğim ama tarifini almadığım bir lezzetti.Bu kekin güzel bir anısı da eşimin tatlının ismini tek seferde doğru bilip sünger kek diyerek beni şaşırtması oldu::)))
Ben keki akşamdan pişirdim ve sosunu döküp fırının içerisinde beklettim. Ertesi gün servis ettiğimde sosunu çekmiş ve çok fazla nem kalmamıştı. Siz de benim gibi önceden hazırlamak ve ıslak bir keke sahip olmak isterseniz pişirdikten sonra sosunu hemen dökmeyip servisten birkaç saat önce dökebilirsiniz. Bir de kalabalık bir grup için hazırladığımdan miktarı arttırdım ve büyük boy dikdörtgen borcamda pişirdim. Kendi kullandığım ölçüleri parantez içerisinde yazacağım.
Malzemeler:
• 4 adet yumurta (5 yumurta kullandım)
• 9 yemek kaşığı şeker (1 su bardağı şeker kullandım)
• 1 portakalın suyu (yarım su bardağı portakal suyu kullandım)
• 1 paket kabartma tozu
• 9 yemek kaşığı un (2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un)
Sosu için;
• 3 portakalın kabuğu ve suyu
• 5 yemek kaşığı şeker
Portakalın kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Bir tencerenin içerisine alıp şekerini ilave edin ve portakal kabukları yumuşayana kadar kaynatın. Ben şeker miktarını azalttım.
Hazırlanması:
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpın.
- Portakal suyunu ekleyip tekrar çırpın.
- Kabartma tozu ve unu karışımın içerisine eleyin ve karıştırın.
- Yağlanmış borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Ilıyan kekinizin üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti dökün ve sosunu çekmesini bekleyip servis edin.
Disal’in tarifine ulaşmak için tıklayın.
not; Bu tarifimi Hobidünyam Etkinliklerinde bu ayki ev sahibi Mandalin Çıkmazı bloğunun hazrladığı Mandalinalı ve portakallı tarifler etkinliğine gönderiyor,kolaylıklar diliyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder