Renkleri farkedin, gökkuşağını tabağınıza indirin!

En son yediğiniz yemeği getirin aklınıza? Ne renkler vardı arasında, hatırınızda mı? Yoksa renksiz, sönük diye mi hatırlamakta güçlük çekiyorsunuz? Renklenin, kapsamlı olarak tüm koruyucu ve besleyici öğeleri almak adına renklenin, tabağınızı, günlük öğünlerinizi gökkuşağına benzetin

Mesela;

  • Kırmızı, kalbinizi ve idrar yollarınızı korur, yaşlanmaya karşı etkilidir.
  • Sarı ve turuncu, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve görüşünüzü kuvvetlendirir.
  • Yeşiller ise mineral ve vitamin kaynağı, sağlıklı diş ve kemiklerin yapı taşı.
  • Mavi ve mor ise antioksidan kaynağı, yaşlanma karşıtı.
  • Beyaz ve kahverengiler ise kalbinizin ve bağışıklık sisteminin koruyucusu.

Ve tüm renkler bir arada, vücudumuzun koruyucusu, adını anmak istemediğimiz hastalıkların düşmanı… Bugün bir karar alın renklerin farkına varın ve gerek öğünlerinize gerekse atıştırmalarına daha çok renk ekleyin. Beslenme uzmanınız aksini söylemiyor ise, en azından gün içinde her renkten bir tane yemeye gayret gösterin, böylece farkına bile varmadan günlük 5 porsiyon meyve-sebze tüketmiş olacaksınız. Yeni yıla girerken, kendiniz ve sağlığınız için bir adım atın, renkleri farkedin…


Yeni yıl geliyor, mevcuttan doğum yılını çıkarıyoruz yaş artıyor, ama ben genç görünmek ve sağlıklı olmak derdindeyim o zaman tercihim bugünkü tercihlerimden biri de MOR!

Lahana mezesi için malzemelerimiz,

  • ½ orta boy kırmızı lahana,
  • 1 dilim bayat ekmek
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Öncelikle kırmızı lahanayı ince ince kıyın ve biraz tuz ile her zamanki gibi ovun. Yıkayın ve ardından mutfak robotunda daha küçük parçalar haline getirin.

Ekmek diliminin kabuklarını kesin, bir süre suda bırakın. Çıkarıp avucunuzla sıkın ve didikleyin. Didiklediğiniz ekmeği, yoğurdu, dövdüğünüz sarımsağı ve zeytinyağını lahanaya ekleyin ve karıştırın.

Servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber ekin ve dereotu ile süsleyin. Bu mezeyi misafirlerinize ekmek dilimlerine sürürek veya benim gibi minik boy mısır ve pirinç çıtırı üzerinde kanape olarak da sunabilirsiniz.

Tabaklarınız renk dolsun, afiyet olsun!

Not: Benden kaynaklanmayan aksaklıklar sebebiyle "Sütüme Sarelleme Karışma!!!" ya geçtiğimiz iki gündür ulaşamadınız! Yine de arayıp, sordunuz, merak ettiniz, çok teşekkür ederim! Yeni bir tarifle telafi ettiğimi umar; okuyan, yorum yapan tüm takipçilere şimdiden mutluluk, sağlık, afiyet dolu yeni bir yıl dilerim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder