Aslında bu kurabiyeleri yapalı çok uzun zaman oldu. Üzerinden zaman geçtiği için yayınlayamadığım tariflerden bir tanesi de bu harika kurabiyeler. Görüntüsünü çok beğendiğim için denemek istiyordum. Gerçi yapmadan önce üzerinde ki pudra şekerinin eriyip erimeyeceği konusunda tedirginlik yaşadım ama sonuç hüsrana uğratmayıp ilk deneyişimde tam istediğim gibi oldular. Bu tarifin bir diğer özelliği de çatlakların çok iri olması. Daha sonra yayınlayacağım aynı kurabiyelerin başka bir tarifinde ise çatlaklar daha ince.
Geçen hafta fotoğraf makinemin bozulmuş olmasının tek iyi tarafı arşivimdeki biriken fotoğrafları yayınlamak olacak sanırım. Böylece fotoğraf makinesinin bir yemek bloğu yazarı için olmazsa olmazlardan bir tanesi olduğunu da anlamış oldum…
Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1+3/4 Su bardağı esmer şeker ( normal toz şeker kullandım)
1 paket vanilya
2 yumurta
60 gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
Yarım su bardağından bir parmak az süt
3,5 su bardağı un
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş ceviz (kullanmadım)
Tereyağı, toz şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
Eritilmiş bitter çikolata ve sütü de bu karışıma ilave edip çırpın.
Un, kakao ve kabartma tozunu beraberce ekleyerek bir kaşıkla yardımıyla karıştırın.
Hazırladığınız hamuru 3–4 saat kadar buzdolabında bekletin.
Sürenin sonunda hamurdan tatlı kaşığı ile küçük parçalar kopartın.
Koparttığınız parçaları elinizle yuvarlayarak pudra şekerine bulayın.
Yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 10–15 dakika kadar pişirin.
Üzeri için; pudra şekeri
Hazırlanması:
Tarifi Yemek Zevki sitesinde aldım, tarif için tıklayın. Tarifin aslı ise Burçin’in Denemeleri sitesine ait. Burçin’in tarifi için ise burayı tıklayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder