yeni yıl menümüz:
* hindi
* kıymalı börek (karnıyarık)
* peynirli börek
* köfte
* rus salatası
* kereviz salatası
* havuç tarama
* kayakoruğu turşusu
* yeşil salata ( masa kalabalık olunca yemek esnasında servis yapıldı)
TATLILAR
* truff
* muhallebili kadayıf
*çam ağacı
* domino kurabiye
normalde hindiyi doldurup fırında pişirmek isterdim ama en az 6-7 saat fırında güzelce pişirmek gerekir...benimde o kadar vaktim olmadığı ve işi riske atmamam gerektiği için önce biraz haşlayıp, pilavınıda yine hindi suyuyla pişirdiğim için garanti bir lezzet oluyor. kızaran hindiyi servis yaparken, içinin pilavına ulasana dek zaman geçiyor.....ama biraz üstten etinden birazda artan pilavdan servi yaparak bekleme süresini azaltmış oluyorum.....tavsiye ederim...
İÇ PİLAV
MİSKET KÖFTE
milföy hamurundan kurabiye kalıpları ile kestiğim hamurları fırınlayıp, kürdanla misket köftelerin üzerine kondurdum....:)))
PEYNİRLİ BÖREK
KIYMALI KARNIYARIK BÖREK
HAVUÇ TARAMA
RUS SALATASI
DOMİNO KURABİYE
domino kurabiye ve truff un tarifini daha önce vermiştim... tek fark truff larıma biraz kestane ve badem
ekledim...
ÇAM AĞAÇLARI
blogları gezerken birkaç arkadaşta görüp ilgimi çeken bir tarifti....tek isim vermek yanlış olur diye isim veremeyeceğim..ama ne yalan söyleyim görüntü güzeldi, lezzette güzeldi ama sanırım benim damak tadıma uymadı...:)))
KADAYIFLI MUHALLEBİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder