Kreması ile pişen kekleri çok seviyorum. Pandispanyasının
kabarma derdi olmayan ara katlara krema sürmekle uğraşmayacağınız bir nevi
pasta da diyebiliriz aslında. Malzeme listesinin uzunluğundan oyalayıcı gibi
görünse de oldukça kolay bir tarif. Kremaya ilave edilen peynir ayrı bir lezzet
veriyor. Ben labne peyniri yerine kendi yaptığım tuzsuz lor peyniri kullandım.
Kısacası lezzeti ile bizden tam not alan denenesi tariflerden bir tanesi…
Daha önce
muhallebisiyle pişen kakaolu bir kek tarifi vermiştim. Onun tarifine ulaşmak
için burayı tıklayabilirsiniz.
Tarif için teşekkürler Lezzetzade…
Malzemeler:
Kek için;
- 3 yumurta
- 2 su
bardağı un - 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı
seker - 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 limonun kabuğu
(ince rendelenmiş) - 1 paket
vanilya - 1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
Kreması
için;
- 5 su bardağı süt
- 200 gr labne peynir(1 kâse tuzsuz lor peyniri kullandım)
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta ( mısır nişastası kullandım)
- 4 yemek kaşığı un
Tencerenin içerisine süt,
seker, un ve nişastayı alıp nişasta iyice eriyene kadar karıştırın. Daha sonra
ocağın üzerine alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi
ocaktan alıp içerisine labne peynirini ilave edin. Çırpma teli ile iyice
özleşene kadar karıştırın. Ara sıra karıştırarak soğutun.
Meyveli sos için;
- 1 su bardağı ahududu
- 1/2 su bardağı seker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su ( daha koyu
kıvam isterseniz suyu yarım ölçü kullanabilirsiniz)
Şeker,
su, nişasta ve ahududuyu bir tencereye alıp çırpma teli ile nişasta açılana
kadar iyice karıştırın. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine alıp arasıra
karıştırarak kısık ateşte pişirin Koyulaşıp pişen sosu ocaktan alın ve soğutun.
Daha sonra buzdolabına koyun.
Hazırlanması:
- Öncelikle
kremayı hazırlayıp ara sıra karıştırarak soğutun. - Krema
soğumaya başlayınca kek hamurunu hazırlayın. - Yumurtaları ve sekeri iyice çırpın.
- Süt, yağ, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ilave edip çırpın.
- Un ve
kabartma tozunu da ekleyip çok az çırpın ve yağlanmış kelepçeli kalıba
boşaltın (ben kalıbın tabanını yağlı kâğıt ile kapladım.) - Kek
hamurunu kalıba boşalttıktan sonra, soğuyan kremayı bir kepçe ya da kaşık
yardımıyla yavaşça kekin tam ortasına gelecek şekilde dökün. - Kek hamurunun en
kenarlarına krema gelmemeli. - Bütün krema bu şekilde sonuna kadar kekin üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğutun ve daha sonra buzdolabına alın.
- Servis esnasında sosunu
dökerek soğuk ikram edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder