Çay sofralarımızın baş tacı olan bu lezzetin yerini son
zamanlarda farklı salatalar alsa da küçük büyük herkesin çok sevdiği yeri
doldurulamayan lezzetlerden bir tanesi kısır. Taze nane ve dereotunu kısıra çok
yakıştırıyorum. Bol yeşillikli ve besleyici harika bir salata oluyor.
Mevsiminde salatalık ve domates ilavesi de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı siyah(kahverengi) ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet limon suyu
- Taze nane
- Taze dereotu
- Maydanoz
- Taze soğan
- Sıvıyağ
Hazırlanması:
- Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alın ve sıvıyağda
kavurun. - İyice kavrulan soğanların içerisine domates ve biber salçasını ilave
edip kavurun. - İnce bulguru ilave edip sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin. Yumuşayan ve
soğuyan bulgurun içerisine doğranmış dereotu, nane, maydanoz ve çok az taze
soğanı ve isteğinize göre baharatları ekleyip karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder