Pirinç unlu muhallebi













Birkaç gündür hasta olup okula gidemeyen minik kuzumu biraz neşelendirmek
için birlikte muhallebi yapmaya karar verdik. Birkaç ay önce Pakmaya’nın
gönderdiği hediye paketinin içerisinden pirinç unu da çıkmıştı. Bu defa
muhallebiyi pirinç unu ile yaptım. Pürüzsüz dokusu ile bizden tam not aldı. Ben
kakaolu yaptım ama siz mevsimine göre farklı meyve püreleri (çilek, sade, portakal,
mandalina, kivi vs.) ekleyerek deneyebilirsiniz…





Ev yapımı pirinç unu tarifi için ise burayı tıklayabilirsiniz…





Malzemeler:







  • 5 su bardağı süt

  • Yarım su bardağı Pakmaya pirinç unu

  • 1 yemek kaşığı Hatap un

  • 2 yemek kaşığı kakao

  • Yarım su bardağı şeker 





Hazırlanması:







  • Sütü derin bir tencereye alın.

  •  İçerisine pirinç unu, un,
    kakao ve şekeri ilave edin. 

  • Bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebi
    kıvamına gelene dek pişirin. 

  • Kâselere paylaştırıp soğuyunca dolaba kaldırın.

  • İsteğinize göre süsleyerek soğuk servis yapın.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder