Daha öncede madımaklı tarifler paylaşmış ve ne çok
sevdiğimden bahsetmiştim. Yufka ekmeği ve yoğurtla nefis bir uyumu olan yemeği denemeniz
tavsiye edilir. Ben görümcemin getirdiği dondurulmuş madımakları kullandım siz
mevsiminde tazesini kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- Yarım su bardağı aşurelik buğday
- Yarım kilo madımak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4 su bardağı su
- Tuz
- Sıvıyağ
Hazırlanması:
- Soğanı yemeklik doğrayıp çok az sıvıyağda kavurun.
- İçerisine
salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. - Kavrulan soğan ve salçanın içerisine
yıkanıp suyu süzülmüş buğdayı ilave edip 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve buğdaylar
yumuşayana kadar pişirin. - Yumuşayan buğdayların içerisine temizlenip yıkanmış
ve doğranmış madımakları da ilave edip pişirin. - Yoğurt ve yufka ekmeği ile birlikte
servis edin.
Not: madımak miktarını arttırıp azaltmak size kalmış, damak
zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Buğday yerine bulgur da kullanabilirsiniz. Suyunu çekip
koyulaşırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder