İngiliz ekmeği & English muffin & Tava ekmeği
İngiliz
ekmekleri bizim bazlama ya da mayalı dediğimiz ekmeklere şekil olarak çok
benziyor ama hamurun içerisine ilave edilen süt ve tereyağı ayrı bir lezzet veriyor.
Sandviç, tost vb. kahvaltılıklar hazırlamak için ideal bir lezzet. Daha büyük
şekil verip ev yapımı döner bile hazırlayabilirsiniz ki nefis olacağına eminim.
Bizim evde çok sevilen ve sıkça yapılıp minik kuzudan sürekli istek alan bir lezzet,
denemenizi tavsiye ederiz.
Tarif
için teşekkürler Neo mutfak…
Malzemeler:
(Ölçü 240 ml. lik bardak ile)
- 4 su bardağı HATAP un (560 gr. tercihen ekmeklik beyaz un)
- 1,5 su bardağı süt (360 gr. süt)
- 1 paket instant kuru maya (10 gr.)
- 1 çorba kaşığı bal (şeker ya da pekmez de kullanabilirsiniz)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 2 çorba kaşığı elma ya da üzüm sirkesi
- 1 adet yumurta
Üzeri
için; Mısır unu ( irmik ya da pirinç unu)
Hazırlanması:
- Sütü ılıtın, derin bir kaba alıp içerisine sirkeyi
ilave ederek karıştırın ve 15 dakika bekletin.
- İçerisine hafif çırpılmış yumurtayı,
yumuşak tereyağını, balı ve mayayı ilave edip karıştırın.
- Sıvı karışıma tuzu ve
unu yavaş yavaş ilave ederek hamur yoğurun.(ele yapışan bir hamur olacağı için
un ilavesi yapmadan yaklaşık 10 dakika yoğurun).
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini
kapatarak, mayalanıp iki katına çıkana kadar oda ısısında bekletin.
- Mayalanan
hamuru hafifçe unladığınız tezgâh üzerine alıp 2-3 kez yoğurun ve eşit büyüklükte
12-13 bezeye ayırın.
- Bezelere bazlama yapar gibi 1 santim kalınlığında yassı
yuvarlak bir şekil verip mısır unu serptiğiniz bir tepsiye koyun.
- Ekmeklerin
her iki tarafını da mısır ununa buladıktan sonra üzerine hafif bir mutfak bezi
örtüp 15 dakika bekletin.
- Kalın tabanlı teflon bir tavada (döküm tava olursa
daha güzel olur) orta sıcaklıktaki
ateşte, ekmeklerin her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder