PAMUK PRENSES
2 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet muz
2 adet kivi
Kreması için:
Yarım litre süt
1 çaybardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
yarım paket labne
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker 3 4 dakika kadar çırpılır.Ardından diğer malzemeler eklenerek tekrar çırpıldıktan sonra margarinle iyice yağladığımız ortası çukur olan tart kalıbımıza kek karışımını ilave ederek 160 dereceli fırında 20 25 dakika kadar pişiriyoruz.Diğer yandan kremamız için yumurta ve şeker tencerede mikserle çırpılır ve aygazın altı açılır tek tek kalan malzemeleride labne hariç ilave ederek pişene kadar mikserle çırpmaya devam edilir en son krema ılıyınca labne ilave edilerek tekrar çırpılır ve fırından çıkmış ve ılınş kekimizin üzerine dökerek üzerini istediğimiz meyvelerle süsleyelim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder