Bildiğimiz sıradan bir karnabahar yemeği ama içinde yeşil yapraklarıda var...Siz siz olun sakın yeşil yapraklarını çöpe atmayın..Ben karnabaharı alırken yeşil yapraklısını isterim..Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır derler ya işte benim karnabahar yemeğim...
1 adet küçük soğanı soteledim.1 yemek kaşığı biber salçası ekledim karıştırmaya devam ettim ki salçamız sonradan köpürmesin..Yazdan yaptığım domates sosumdan bir su bardağı dolusu ekledim yıkadığım çiçeklerine ayırdığım karnabahar dallarınıda koydum...Kendi su ve buharında 10-15 dakika pişirip çok az su ekledim...Önemli olan çiçeklerini dağıtmadan pişirmek bunun için çatalla deneyebilirsiniz...Unutmadan altını kapattıktan sonrada sıcağıyla bekleyeceği için fazla pişirmeyin..Bolda limon sıkın afiyetler olsuuunn..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder