ÇEREZ TADINDA ATIŞTIRMALIK

Kraker tadında atıştırmalıklarımla geldim bu günde...Ben mutfakta katıp karıştırmayı tatları harmanlamayı sevmişimdir hep...Hazır cipsiyi andıran daha sağlıklı güvenle yiyebileceğiniz bir tarifim var...
Yapım aşamalarıyla kısaca fotoladım..

Malzemelerimizi yazayım hemen.
3 standart su bardağı elenmiş tam buğday unu,yarım su bardağı sıvıyağ,yarım su bardağı tereyağ,1 çorba kaşığı acı biber salçası,1 tatlı kaşığı kekik,1 çay kaşığı tuz,1 çorba kaşığı yoğurt,1 adet yumurta,2 büyük diş sarımsak,yarım orta boy soğan,3 adet büyük kültür mantarı.yarım paket k.tozu.
Yapılışı.;
Mantarları incecik kıyalım,soğanları yemeklik doğrayalım,sarımsağımızı rendeleyelim...Mantar,sarımsak ve soğan hariç bütün malzememizi hamur yapalım...Un az gelirse ekleyebilirsiniz....En son incecik kıydığımız mantar,soğan ve sarımsarığımızıda ekleyelim..3 nolu resimdeki gibi iki yağlı kağıt arasında açalım..Resim 2 gibi tepsiye yavaşça kaydıralım bıçakla çizikler atalım..200*de 20 dakika pişirelim...Kağıttan ayrılması gerek.Sonrada afiyetle yiyelim..

Atıştırmalık,çay tarifleri,çerez tadında,salçalı çerez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder