Ege Bolgemize ait bir lezzet .Ben Izmır'de bu lezzetle tanıştım. Orjinalı oğlak etiyle yapılır ama arzunuza gore tavuk eti ve dana etiyle yapılabilir.
MALZEMELER
1kilo oğlak eti
1yumurta
1.5 kilo yoğurt
4-5 yemek kaşığı un
tuz
maydanoz
YAPILIŞI
Oglak etlerini oncelikle haşladım. Daha sonra cok az bir yağda salçayla kavurup tepsiye dizdim.Yogurt,un ve yumurtaları ıyıce çırptım. Krema kıvamına gelince etlerin üzerini ıyıce kapatacak sşekilde tepsiye doktum.180 dereceli fırında en az 35 dakika pişirdim. Pişmeye yakın maydanozları da üzerine serpip fırını kapattım. Sıcak sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder