ETLİ PİLAV

 

Bizde pilavın her
çeşidi pek bir sevilir .Ama Kıbrısta böyle etli pilav hiç yememiştim.Burda ilk yediğim zaman çok sevmiş Kıbrıs'a gittiğimde orda ki dostlara da yapmış ve onların da begenisini almıştım. Yıllarca mutfak maharetlerim artınca bir de pilavı çok sevince bunun çeşitli versiyonlarını yapar oldum. Ilk evlendiğim yıllarda eşimin pilavı hiç sevmediği de düşünülürse ona da sevdirme yolları bulmuş oldum. Tarifimize geçelim.
MALZEMELER
2 bardak pirinç
2 bardak su(pirinçi suda bekletmişsem 1-1 yeterli olacaktır)
1/2 kg kuzu eti(minik minik kuşbaşı kesilmiş olsun)
kimyon ,tuz ,kimyon ,karabiber
zeytin yağı
1 adet soğan
2 kaşık şişe domates
salça
YAPILIŞI
Etler bir bardak suyla haşlanır. Yağlanmış tepsiye pirinçimizi koy. Üstüne etlerimizi koyuyoruz. Diğer tarafta soğanımızı zetinyağın da öldürüyoruz. İçine baharatlarımızı en son da salca ve şişe  domatesimizi koyup pişirip sosumuzu hazırlıyoruz. Onu da en üste dokuyoruz 1 bardakta su koyup fırında pişiriyorsun.180 derecelik fırın yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder