Tarifim şöyle;
6 adet yumurta,6 kaşık şeker,4 kaşık tam buğday unu,2 kaşık normal un,1 paket vanilya,1 pakette kabartma tozu...
Şeker ve yumurtamızı iyice çırpıp elenmiş unumuzla beraber vanilya ve kabartma tozumuzu ekleyelim.Yağlanmış ısınmış 170*fırına sürelim..Tam 20 dakikada benim kekim pişti siz kontrol edin olduysa çıkarıp ılımasını bekleyin..Kek pişerken sütümüzü hazırlayalım.
3 su bardağı süt,3 Türk kahvesi fincanı toz şeker,2 paket (200 gr'lık) krema..Önce küçük bir tencerede 1 bardak sütle şekeri eritin...Kalan malzemeleri ekleyerek ılıtın..Kaynatmadan ılıtın...
Ilıyan kekimize ılık sütlü karışımımızı her yerine gelecek şekilde döküyoruz..Sütü çektikçe döküyoruz...İsterseniz karamel sosunu hazır alın isterseniz kendiniz yapın farketmez..İsterseniz çikolata sos dökün..
Karamel sos için;
5 yemek kaşığı tozşekeri karamelize oluncaya dek eritin..Erimiş 50 gr margarini hızlı bir şekilde karıştırırken 1 paket(200 gr) kremamızı ekleyin...Başta sert olacak siz karıştırdıkça kıvamını bulacak....Ben öğle vakti tatlımı yapıp sütlü şurubumu döktüm...Birkaç saat bekleyip karamel sosumu tepsiyi kaplayacak şekilde döküp servis yaptım...İsterseniz karamel sosunu servis sırasında da dökebilirsiniz...Ben birkaç kaşık karamel sosu sıkma aparatıma doldurup sunuma hazır dilimli tatlımın üzerine git gel yaparak çizikler oluşturdum...Bir gece beklerse daha lezzetli olacağını söylüyorlar...Tepsinin dibinde çok az sütlü karışım kalıyor ki bu normalmiş...
Ben çok beğendim aynı şekilde bu tarifiimi devam ettirmeyi düşünüyorum...Yapaılışıyla malzemelerimide yazarak tarif ediyorum...Bu kafanızı karıştırmasın beğenirseniz not edin sizde yapın derim...Tekrar görüşmek üzere sevgilerimle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder