POGAÇA

Bu gun Izmır'de bol yağmur vardı. Hal böyle olunca biraz daha çok mutfakta çalışayım dedim Pogaça yaptım . Bir tepsi poğaça saniyede bitti. Oglum ve arkadaşı hepsini yedik ama biz diye yanıma geldiler. Çok severim yıyeceklerın böyle tüketilmesine. Gençlerin severek yemesi daha da sevindirici. Demek ki sevildi ben tattım mı tabiiki de hayır. Neyse bence sınıfı gecen tariflerden .Kahvaltılarda çay saatlerinde cok iyi gidecek .Geçelim mi tarifimize.
MALZEMER
2.5 su bardağı un
1 yumurta
yarım tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 dolu tatlı kaşığı instant maya
yarım çay kaşığı mahlep
150 gr tereyağ(oda ısısında yumuşamış)
yarım çay bardağı su

İÇİ İÇİN
yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir(kaşar ya da lor da olabilir)
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta sarısı
1 fiske şeker
YAPILIŞI
Un  .tuz, şeker ,mahlep ve maya yoğurma kabının içine konulur.Su,tereyağı ve yumurta ilave edildikten sonra yoğrulur. Hamur kulak memesi kıvamında bir hamur olacak Yogrulan hamur üzeri kapatılarak 1 saat bekletilir. .Tezgah unlanarak  hamurumuz tezgaha alınıp yoğrulur .Hamurdan bezeler koparılıp düzgun yuvarlaklar oluşturulur. Her beze bıraz açılır o rtasına malzeme konur. Ikıye katlanır. El ayası ile1 cm mesafeden üzerine bastırılarak kapanması sağlanır. Hazırlanan poğaçalarımız yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizilir. Üzerlerine şekerli yumurta sarımızda sürüldükten sonra 180 derecelik fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder