Pratik,hafif, benim pek meraklısı olmadığım bir tatlı tarifim var bu akşam.Hep burun kıvırdığım tatlıların başındadır.Fakat benim aksime eşim çok sever.Bende onunla biraz alıştım artık pek burun kıvırmıyorum diyebilirim.Ama irmiğin en güzel hali helvadır bence onuda söyleyeyim:)
Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı kakao
2 paket eti kakaolu bisküvi
Süslemek için dilerseniz fındık,ceviz yadatarçın
Bazen kakao yerine bitter çikolatada koyuyorum.O zaman biraz daha tatlı oluyor şeker miktarını azaltın derim
İrmik,tozşeker,süt,kakao,hindistan cevizini tencereye koyup orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Hafif fokurdamaya başlayınca altını söndürün.Koyulaşmadı diye korkmayın sonradan koyu bir kıvam alıyor irmiğin etkisiyle.
Borcama muhallebinin yarısını yayın.Üzerine bisküvileri dizin.Sonra muhallebinin diğer yarısınıda yayın.Dilediğiniz gibi süsleyin.Dolapta iyice soğuduktan sonra sunuma hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder