ETİMEK TATLISI

-
Merhabalar ,nerdeyse bir ay sonra yazı ekleyebiliyorum. Yazın günlerin daha uzun olması nedeniyle dışarılarda daha çok mu vakit geçiriyoruz ne. Birde deniz kenarında yaşayınca deniz alıyor  tüm vaktimizi. Tarifler böyle olunca birikiverdi. Yavaş yavaş eklemeye calışacagım artık. Bügün bu çok bilindik ama bir o kadar da hafif tatlıyla huzurlanızdayım. O kadar cok sevmeme rağmen hiç ben yapmamışım nedense bügüne kadar .Annemler varken yapayım dedim babacığım çok sevince bende sanki yapmadığım yılların acısını çıkardım. Yapanlara şimdiden afiyet olsun..

MALZEMELER
ı paket tuzsuz etimek
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı şeker
bir kaç damla limon suyu

ÜZERİNE
1 paket krem şanti
Krem  şanti bir bardak sütle çırpılarak hazır hale getirilip
buzdolabında bekletilir
.
ŞERBETİN HAZIRLANMASI
Şeker ve suyu karıştırarak 10 dakika kaynatılır.Ocaktan almadan önce limon suyu damlatılır. Etimeklerimiz kare borcama dizilir. Sıcak şerbet etimeklerin üzerine dökülür.

MUHALLEBİNİN HAZIRLANIŞI
Tüm malzemelerimiz soğuk sütle karıştırılır muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.Arzu edersenız ıçıne damla sakızı da ekleyin daha bir lezzetli oluyor. Muhallebi etimekleri iyice kaplaycak şekilde üzerlerine dökülür. Muhallebi soğuyunca buzdolabına koyduğunuz krem santiyle de üstunu iyice kaplarız .En son olarak bolca Hindistan ceviziyle üstünü süsler dolaba kaldırırız .Soğuk yenilmesini tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder