SÜTLÜ ŞERBETLİ TATLI

 
Merhabalar ,uzun bir bayram tatilinden sonra okullarımız da açıldı.Tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerimize başarılı bir yeni donem diliyorum. Bu bayram bizim tatlımız buydu. Çoçuklar hafif bir tatlı isteyince bende ne yapayım ne yapayım derken arkadaşım Fatoşca tatlardaki bu tatlıyı denedim. Çok hafif ve çok lezzetli oldu.Ben hala tatmıyorum tabiiki de ama çok çabuk tükenmesi başarılı olduğunu gösteriyor. Üstelik çokta pratik .Revaninin sütlü şerbetlisi gibi düşünün . Bizimkiler den tam not aldı.Geçelim mi tarife. Tarif için Fatmacıgıma teşekkürler.

MALZEMELER
4 yumurta
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı tepeleme un
4 çorba kaşığı tepeleme irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBET
3su bardağı süt
1 su bardağı şeker

ÜZERİ İÇİN
1su bardağı süt
1 paket krem şanti
bolca Hindistan cevizi

YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırp. Tüm malzemeleri ekleyip  çırpmaya devam edin. Kare borcamın altını yağlayıp malzemeyi oraya dökün.180 derecelik fırında pişir. Kekimiz pişerken şerbetimizi hazırlayalım.1su bardağı ılık sütte şekerimizi erit. Kalan sütü ekleyip karıştır. Fırından çıkardığımız kekin üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Krem şantimizi sütle çırpalım soğuk kekimizin üzerine dökelim. En son bolca Hindistan cevizi ile kaplıyalım. Ben üzerine bolca da  şan fıstığıyla da süsledim. Tercih size kalmış. Biraz beklettikten sonra servis yapalım. Yapanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder