PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI -5 VE TUZLU KURABIYELER

Sevgili Nurcan'ın evsahipliğini yaptığı bir etkinlik var.Ben de onu yalnız bırakmak istemedim ve bizim evde çok sevilen ve tarifini ilkokulda yemek dersinde öğrendiğim bir kurabiyeyi sizlerle paylaşmak istedim.Günün her saatinde çok rahat yenilebilecek ve uzun süre bayatlamadan kalabilecek bir kurabiye bu. Şeklini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.Ben genelde tuzlu çubul gibi uzun uzun şekillerde yaparım ama etkinlik için daha şık görünür diye bu şekli seçtim.Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler:
  • 6 çorba kaşığı un
  • 1 fiske tuz
  • 4 çorba kaşığı hellim rendesi
  • Biraz kırmızı pul biber
  • 3 tatlı kaşığı margarin
  • 2 yumurta sarısı (biri üstüne sürülecek)
  • susam, çörekotu
  • biraz su

Yapılışı:

  1. Un, tuz ve biber elenir.
  2. Sonra içine margarini koyup havalandırarak ekmek kırıntısı şekline getirilir.
  3. İçine hellim rendesi eklenir ve karıştırılır.
  4. Yumurtaların beyazları bu karışıma eklenir, bir tanesinin sarısı da eklenir ve birini de üzeri için ayırırız.
  5. Tahta kaşıkla 3-4 kaşık su ilave edilir ve karıştırılır.Elimizle toparlayarak sert bir hamur haline getiririz.
  6. Sonra istediğimiz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizilir.
  7. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür susam ve çörek otu serpilir.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
  9. Afiyetle yenilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder