Malzemeler:
- 1 kg. yufka
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 2 adet pırasa
- maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta (Bir kasede bütün malzemeleri iyice çırp kremanız hazır)
Yapılışı:
- Önce soğanı ince dilimler halinde doğrayıp tavada pembeleşinceye kadar 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile kavurun.
- Sonra ince kıyılmış pırasayış rendelnmiş kabak ve havucu da ekleyip 2 dk. kadar daha kavurun.
- Maydanozları ve baharatları ekleyin karıştırıp tavanın altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Fırın tepsisini yağlayıp 1 adet yufkayı tepsiye yayın.Üzerine fırça yardımıyla hazırladığınız kremayı sürün.
- Yufkaları sırayla tepsiye döşeyin her yufkaya krema sürün ve içten yerleştirin.
- En son kalan kremayı en üste sürün.
- 170-180 derecelik fırında pişirin.
- Afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder