PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI -8 VE PIRASALI BOREK

Bu haftaki Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini sevgili ikizlerinannesi düzenliyor. Ben de etkinliğe bu çok lezzetli börek tarifimle katılmak istedim.Bu böreği bayramda kızım için yapmıştım.Herkes çok beğenerek yedi.
Malzemeler:
  • 1 kg. yufka
içi için:
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 2 adet pırasa
  • maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 adet soğan
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta (Bir kasede bütün malzemeleri iyice çırp kremanız hazır)

Yapılışı:
  1. Önce soğanı ince dilimler halinde doğrayıp tavada pembeleşinceye kadar 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile kavurun.
  2. Sonra ince kıyılmış pırasayış rendelnmiş kabak ve havucu da ekleyip 2 dk. kadar daha kavurun.
  3. Maydanozları ve baharatları ekleyin karıştırıp tavanın altını kapatıp soğumaya bırakın.
  4. Fırın tepsisini yağlayıp 1 adet yufkayı tepsiye yayın.Üzerine fırça yardımıyla hazırladığınız kremayı sürün.
  5. Yufkaları sırayla tepsiye döşeyin her yufkaya krema sürün ve içten yerleştirin.
  6. En son kalan kremayı en üste sürün.
  7. 170-180 derecelik fırında pişirin.
  8. Afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder