PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGI-18 VE MARMELATLI POGACA KURABIYESI

Bu haftaki Porselen demlik evsahibemiz sevgili KADININ MUTFAĞI bloğunun sahibi Ayşegül arkadaşımız.Şimdiden kolaylıklar diliyor ve bana çok orijinal gelen bu tarifle katılmak istiyorum.Tarifin orijinalliği poğaça şeklinde bir kurabiye olması ve içine marmelat konması.Bu tarif Sahrap Soysal'a ait.Ben kendime göre bazı değişikliklerde bulundum.Tadan herkes çok değişik ve lezzetli buldu.İnşallah sizler de yapıp beğenirsiniz.Daha fazla gevezelik yapmadan hemen tarife geçeyim diyorum.

Malzemeler:


  • 250gr bıtkısel margarin(oda sıcaklığında beklemiş olmalı)

  • 1 adet yumurta

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1çay bardağı zeytinyağı

  • 1çay bardağı yoğurt

  • 1 paket vanilya

  • 5 su bardağı un

  • İÇ HARCI İÇİN:

  • 1 su bardağı kayısı marmelatı(ben uzum koydum)

  • 1/2su bardağı çekilmiş ceviz ya da badem

  • ayrıca 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri(üzeri için)

Yapılışı:



  1. Yumuşamış margarini,yumurtayı ve pudra şekerini bir kaba koyun.

  2. üzerine yoğurdu ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlayın

  3. un ve vanilyayı ılave edip yoğurun

  4. Karışım,ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıncaya kadar yoğurup oda sıcaklığında10 dk kadar dınlendirin

  5. hamurdan pinpon topu buyukluğünde parcalar koparın.Parçaları avuçlarınızın arasında yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak açın.Yuvarlak hamurların içlerine birer tatlı kaşığı iç harcından koyup katlayın.Poğaça şekli verin.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dk kadar pişirin.
  7. Sıcakken üzerine pudra şekeri serpin ve afiyetle yiyin:-)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder