Piliç Topkapı

Mutlu pazarlar diliyorum..Dosyadan bir tarifle geldim..Yıllar önce dışarda yemek yerken menüde dikkatimi çekmişti piliç topkapı..Allah Allah c.c. yaa hemen aklıma Bir zamanların ünlü dansözü Nesrin Topkapı hanımefendi gelmişti..Gerçi hala öylede:))
Hemen nasılmış neymiş bakalım tadına dedik ve yemiştik..Tabi çok beğenmiştim..El alışkanlığımla hemen nasıl yaptığımıda anlatıyorum..Gördüğünüz resimde dilimleyipte fotolayım dedim aman dedim boşvereyim yiyen dilimlesin..Hem tabağı bozacağım ne gereği var öylece bıraktım bende..
Hani geçenlerde mercimek çorbasıyla yanında mısırlı pilavım vardı..İşte ondan bir gün sonra yapmıştım piliç topkapıyı..Kalan az miktardaki pilavımla..Zamanımda vardıki üşenmedim :))Ya ben çok açık sözlüyüm dimi:)
Neyse kuş üzümlerimi ve bademimi ayrı ayrı birkaç dakika haşladım aynı suda biraz bekletip süzdüm..Bademin kabuğunu soyup üzümle pilava ekledim..Bir fiske tarçın ektim.
Burdada alırken açtırdığımız tavuk etimizi güzelce inceltiyoruz..İç harcımızı yerleştirip açık kalmayacak şekilde sarıyoruz..Kürdanla diker gibi tutturuyoruz..Ben yayvan bir tencereye yerleştirip çok az su ilavesiyle bir süre pişirdim..Sonra salçayı suyla inceltip bir sürede fırında kızarması için beklettim..Belki oyalayıcı gibi gelebilir..Eti hazır olduktan sonra yada elinizde az miktarda pilav varsa hazırlamak için çok ideal bir yemek..
Davet sofralarınıza mükemmel tat verecek her damağa uyacak bir tarif denemenizi tavsiye ederim..
Görüşmek üzere.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder