Pilavı kavurmayı biliyoruz ben size tatlımı göstereyim istedim..Bayram için şekerpare ve incir dolması yapayım demiştim son anda fikir değişince baklavalık yufka aldım..Aldım ama kalın olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradım..Bende başladığım işi bitireyim diye tatlımı yaptım yinede..Sadece fındık fıstık içi ve baklavalık yufka gerekli..İstediğimiz kadar yufka kullanabiliriz..Yufkamızı ikiye sonrada çeyreğe bölüyoruz..Az şekerle karıştırdığımız fındık fıstık ceviz vs. içimizi serpiyoruz..Sonra incecik rulo yapıyoruz yarıya kadar sarıyoruz sonrada diğer yarısını sarıp ortada birleştiriyoruz..Hepsini sıkıca sarıp tepsiye yerleştiriyoruz..Haa bakın orda çay bardağıda var arada çay yudumluyoruz..Sarma işlemi bitince helezonların üstüne eritmeden fırçayla margarin sürüyoruz fırında pişiriyoruz..Fırından çıkan tatlımıza daha evvel hazırlanan ılık şerbeti döküyoruz..Şerbet için tarif veremiyeceğim zira yufkam kalındı dedim iki kere şerbetledim..Ben arefe günü yaptım..Bayramın son günleri dahada yumuşamış ve güzel olmuştu yiyenler öyle dedi:)) Birde görünen yuvarlak kahverengi olanda incir rulosu..Dolmalık aldığım incirleri beğenmeyince kuşbaşı doğradım hafifçe şeker ve az suyla haşladım rondoda çektim..Bisküileride rondoda çekip fındık fıstık vsyle karıştırıp folyoya sardım..Minik dilimler halinde ikram ettim..İkinci gün patatesli peynirli böreğim bitince sosisli milföy yaptım..Dolaptata birkaç elmaşekeri kurabiyem varmış onlarıda çıkardım..
Biraz kavurma yapıp kuşüzümlü bademli pilavla servis yaptım..Hepinize sevgiler saygılar hürmetler mutlu haftalar.
**
Kırmızı yazılara tıklayınız....))
*Tatlımın şeklini dantel kitabımdaki helezon adı verilen motif örneğinden esinlenerek verdim..Böyle bir tatlı yok yani yine benim tarifim içini süt,yada yoğurt,sıvıyağ gibi karışımla hafifçe ıslatıp istenilen börek içiyle böreğinide yapabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder